Ga naar de inhoud

Dienstbare overheid

Dagelijks communiceren miljoenen burgers met de overheid. Communicatie die bepalend is voor het vertrouwen van diezelfde burger in de overheid.  De overheid wil een moderne, open overheid zijn, met oog voor de menselijke maat. Dat is geen gemakkelijke opgave met een bevolking die groeit in aantal en diversiteit. Maar wel een noodzakelijke. Het vergt een continue inzet van medewerkers en een andere mindset van de organisatie.

DMCC Group - Consultancy
Jitty van Doodewaerd
Arjen van Eeuwen
Emiko Alblas

Krijg inzicht in uw klantcontact

Bespreek de mogelijkheden met onze experts

Neem contact op
DMCC Group 2

Overheidscommunicatie

Communicatie kan geen losse afdeling zijn, maar is een onlosmakelijk onderdeel van de processen. Om dit te realiseren, moet de focus naast beleid ook op de uitvoering liggen. Nog te vaak is hierop geen controle. Dat is zonde.

Overheidscommunicatie verdient een onafhankelijke beoordeling. Zo kan je de boodschap verbeteren, problemen adresseren en creëer je de ruimte om te leren.

DMCC Group - Audits

Creëer de ruimte om te leren

Mensen kunnen via verschillende kanalen met de overheid in contact treden en hebben verschillende behoeften. De overheid zet hierbij in op online communicatie en een datastrategie. Maar ook de telefoon blijft van groot belang. Mensen pakken nog altijd de telefoon wanneer ze met een vraag of probleem zitten. Wel wordt verwacht dat deze telefoontjes de komende jaren steeds meer gepaard zullen gaan met online interactie.

Steeds vaker wordt door organisaties in het openbaar bestuur gebruik gemaakt van Klant Contact Centra. Het KCC is het visitekaartje van de organisatie.

 

Organisaties worstelen met het verstrekken van passende informatievoorziening op het gewenste moment in het juiste kanaal, terwijl het publiek steeds kritischer wordt. Onderzoek naar de klantbeleving achteraf levert onvoldoende inzicht om direct te kunnen sturen. Communicatie onvertraagd beoordelen om ervan te leren en jezelf telkens een beetje beter te maken. Dit doet TQIS, onderdeel van de DMCC Group.

 

Al ruim 10 jaar beoordelen wij klantcontact voor onze opdrachtgevers. Met onze quality control diensten kunnen organisaties met weinig extra inspanning en tegen redelijke kosten echt inzicht krijgen in communicatie. Samen met u kijken we hoe u deze inzichten structureel kunt inzetten om de communicatie blijvend te optimaliseren.

DMCC Group - Audits

TQIS voor gemeenten

Gemeenten hebben meer dan 200 hele verschillende producten en diensten die ze leveren. Van afval tot parkeren, van subsidies en uitkeringen tot vergunningenbeleid. Dat vergt veel van het Klant Contact Center. Gemeenten werken dagelijks aan het verbeteren van hun dienstverlening. Hiervoor zetten zij tal van instrumenten in, maar de werkwijzen zijn doorgaans verschillend. Vaak wordt achteraf onderzoek gedaan naar klantbeleving, maar dit gebeurt vrijwel niet real time. Terwijl hier de ruimte ligt voor de organisatie om te leren en tijdig te sturen. Dat is de toegevoegde waarde van TQIS.

Wij beoordelen kwaliteit onafhankelijk, onze medewerkers hebben alle benodigde kennis en met onze  zorgvuldig samengestelde standaard checklists kunt u snel resultaat boeken. Desgewenst verzorgen wij ook de regie en coördinatie. Onze dienstverlening ontzorgt en maakt slagvaardig.

Goedendag, ik wil graag een adreswijziging doorgeven.
Ontwerp zonder titel (24)
Goedemorgen, wat leuk een verhuizing! Waar gaat u naartoe verhuizen?
Helaas heb ik onlangs een herseninfarct gehad dus ik moet verhuizen.
Ontwerp zonder titel (24)
Oké, ik ga de wijziging doorvoeren!

Neemt u uw klantcontact wel écht serieus?

60% van de mensen bepaalt hoe tevreden ze zijn over uw organisatie op basis van de klantenservice.

Houd grip op klantcontact

Wilt u controles uitvoeren binnen de klantcontactprocessen?

Wij bespreken graag hoe wij u kunnen helpen.

Neem contact op