Ga naar de inhoud
14 juni 2019 • Nieuws

Autoriteit Persoonsgegevens krijgt extra geld voor handhaving van AVG

De Autoriteit Persoonsgegevens krijgt 3,4 miljoen euro extra van de overheid. Daarmee kan de privacytoezichthouder zich het komende jaar beter richten op handhaving van de AVG, de Europese privacywet.

import697-DMCC_groot_spamboete

Dat schrijft Minister voor Rechtsbescherming Sander Dekker in een brief aan de Tweede Kamer. Volgend jaar gaat het budget van de toezichthouder van 15,1 miljoen naar 18,5 miljoen euro. Dat bedrag geldt ook voor de daaropvolgende jaren, maar Dekker bekijkt wel jaarlijks of dat budget nog voldoende is.

Met het hogere bedrag kan de waakhond zich het komende jaar beter richten op handhaving van de privacywet. De AP richtte zich het vorige jaar vooral op voorlichting, maar wil in 2019 meer op handhaving gaan inzetten. Aleid Wolfsen gaf eerder toe daar laat aan begonnen te zijn. Volgens Dekker is het extra geld ook nodig om ‘de feitelijke implementatie van de AVG bij de AP te voltooien.’ Zo moet er intern systeemtoezicht worden opgesteld bij de waakhond en moet er samen worden gewerkt met andere Europese toezichthouders. Die processen krijgen nog ‘nadere invulling en uitwerking.’

Lees verder op Tweakers.net 


Heeft u vragen naar aanleiding van dit artikel?

Neem dan contact met ons op.